RSS

Gabriel Garzón-Montano – Agüita

Aguita

Eerlijk is eerlijk: voorganger Jardín is niet erg blijven hangen. Een plaat die niet verder heeft weten te groeien en in de vergetelheid is geraakt. Zo’n prima album met net iets te weinig prikkels. Als Gabriel Garzón-Montano , het multi-getalenteerde Frans-Colombiaanse r&b fenomeen, dat ook bekend staat als GGM, dan met een hoes komt die mij aan Lovesexy van Prince doet denken lukt het toch om de aandacht op je te vestigen. Dan is het hopen dat er deze keer wat meer blijft hangen of in elk geval weet te prikkelen.

Dat lukt al goed met opener Tombs: strijkers, een lieflijk melodietje met een venijnig gitaargeluid erdoorheen gewoven. With a Smile is wat meer r&b met een tegendraadsheid die me doet denken aan de aanpak van Moses Sumney. Wat volgt is een rijk avontuur vol reggaeton, latin hip-hop, en jazzy-akoestisch getinte nummers met een twist. Het blijkt een rollercoaster waarin je alle kanten op geschud wordt en waar Gabriel je toch aan boord weet te houden doordat het klankpalet goed op elkaar aansluit, hoe divers de stijlen ook zijn.

Het is geen makkelijk album en je moet er even voor gaan zitten en het op je in laten werken. Zelfs de wat uitbundig, zomers klinkende klanken zijn gelaagder dan je denkt. Agüita maakt indruk met net als bijvoorbeeld bij Moses Sumney het probleem dat je er voor in de stemming moet zijn. De ene keer valt je mond open van verbazing over het gebodene, de andere keer irriteert en schuurt het net iets te veel. Het zijn lastige albums, waarvan de tijd leert of ze blijven hangen. Zou deze in tegenstelling tot Jardín wel langer blijven hangen bij mij? Zo op het eerste gehoor een stap voorwaarts wat mij betreft.

www.gabrielgarzonmontano.com

www.konkurrent.nl

(aERodynamIC)


Your Comment