RSS

Elly Kellner – I Could Have Made A Child

Elly Kellner – I Could Have Made A Child: EP Review – At The Barrier

Singer-songwriter Elly Kellner, het best bewaarde geheim uit Bergen op Zoom, zingt op het gelijknamige openingsnummer van haar nieuwe mini-album “I Could Have Made A child” over haar gewenste kinderloosheid. Een beslissing die zij al op haar achtste nam. Een keuze die zij maakte vanwege haar eigen thuissituatie van psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing. Bevreesd om haar negatieve ervaringen door te geven aan een ander. De sobere aanpak van zang en het spel op haar vier snarige akoestische gitaar als basis zorgt dat het nummer verpletterend binnenkomt. Door de videoclip voor het nummer te maken, waaraan zij nog mee aan het werk is, kon Elly haar gevoelens verwerken.

Zo onbekend als haar naam misschien overkomt, zo hondstrouw is de eigen aanhang. Iemand met een vindingrijke en uiterst creatieve geest. Het varieert van het schrijven van liedjes tot het filmen en bewerken van video’s, tot het maken van podcasts, het tekenen van illustraties en het maken van handpoppen. Onder de naam Creatieve Vlo heeft zij bovendien een aantal korte strips gemaakt, die waren gebaseerd op haar rondspokende gedachten en gevoelens.

Kellner is inmiddels twintig jaar actief als singer-songwriter. Ze is de Full Monthy, zoals Iain Matthews waarmee zij in 2011 en 2012 samenwerkte, haar noemt. ‘Zij heeft het allemaal: de stem, de liedjes en de charme’. Intrigerend en eigenzinnig. “I Could Have Made A Child” is haar nieuwe wapenfeit, telt vijf nummers, duurt achtien minuten en is een album met een persoonlijk karakter. Eentje om aandachtig naar te luisteren.

Wat vooral opvalt is de lyrische kracht en de subtiel ingepaste accenten van een bansuri fluit, piano, synthesizer en drums. Met de woorden ‘Wil You Follow Me, Wherever I Go blikt Elly in het nummer Mountains of Men terug op de platgetreden paden die wij met zijn allen bewandelen. De weg van je hart is een slingerpad. De camera volgt een jong meisje op verschilende locaties zoals het strand, de bossen, de mozesbrug, de begraafplaats en het stadpaleis.

www.ellykellner.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment