RSS

L.A. Witch – Play With Fire

Play With Fire

L.A. Witch is een vrouwenband met een schijt-aan-de-wereld houding. En dat is ook gelijk het motto van de sterk feministische single I Wanna Lose waarmee de brutale en onbezonnen in-your-face rockmeiden uit Los Angeles hun nieuwe album van de zomer aankondigden. De opvolger van het gelijknamige debuutalbum, dat drie jaar geleden verscheen van het powertrio.

Sade Sanchez (zang / gitaar), Irita Pai (bas) en Ellie English (drums) spelen met vuur op het nieuwe wapenfeit. Is dat niet datgene waar het omdraait in het rock ‘n roll wereldje? Weet je wanneer je een plaat hoort, en je je voorstelt hoe het live zal klinken? Dat is wat L.A. Witch je op “Play With Fire” geeft. Een portie fascinerende woestijnrock met grunge, garage en punkrock elementen en een overdonderend gothic randje.

L.A. Weekly sloeg de spijker op de kop met hun omschrijving: surfrock met een dondere ondertoon, de ultieme roadtrip blues en jaren zestig georienteerde psychedelica. Een dikke wolk van galm zorgt voor een dreigende sfeer en een absolute toegevoegde waarde. Het drietal is geen liefhebber van complex gedoe en blijven dan ook met deze plaat bij de traditionele basis van drums, gitaar en bas. Gruizig en vies met een agressieve aantrekkingskracht.

De legendarische Valentine Recording studios,een historische plek in de Laurel Canyon waar The Beach Boys “Pet Sounds” opnam, vormde de inspiratie en de ideale voedingsbodem voor L.A. Witch. Een deel van de opname uitrusting is er nog steeds en ook de interieurdecoratie is sinds de jaren zeventig onaangetast. Dit werd geholpen door het feit dat de studio begin jaren tachtig werd gesloten en pas in 2015 werd heropend.

Je hoort het er vanaf. The Stooges, The Cramps, Dick Dale en Black Sabbath zitten in het DNA van de meiden. Een band met een missie, want zangeres Sade Sanchez inspireert ons op de opener Fire Starter om vrijdenkers te zijn. ‘Wees niet bang voor fouten of de toekomst. Waag een kans. Zeg en doe wat je echt voelt, ook al is niemand het met je idee├źn eens’. Dit is rock n roll op zijn best.

https://LINKTR.EE/LA_WITCH

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment