RSS

Psychlona – Venus Skytrip

Venus Skytrip

Bestaat er toch zoiets als een muzikale tijdmachine? Van nature ben ik geen complotdenker maar na het beluisteren van deze plaat kan het zo maar zijn dat vier jonge gasten uit Noord-Engeland de machine zijn ingestapt en terecht zijn gekomen in de jaren zeventig. De jaren dat Black Sabbath en Led Zeppelin de meesters waren van de zware, vette hardrock. 

Vanaf de eerste hoge gitaartonen van de opening Blast Off is er geen houden meer aan. Dit is de muziek waarvan ieder jongetje droomt. Ooit spelen we in een bandje,  draaien de volumeknop op 12 en knallen de speakers door het plafond. Zo klinkt Venus Skytrip! Een kolkende, rockende en stomende psychedelische reis door het muzikale landschap. Dit is het tweede album van de boys uit Bradford. In 2018 debuteerde zij niet onverdienstelijk met Mojo Rising.

Is het vernieuwend? Nee, de muziek is verankerd in de seventies. Sluit je ogen en je ziet Toni Iommi, Jimmy Page, Ronnie James Dio langskomen. Dat is die muzikale tijdreis. De Sabs en Zeps zijn bejaard, leve Phil, Dave, Martyn en Scott; de mannen van Psychlona!

www.psychlona.com

(Michael Struis)


Your Comment