RSS

Bananagun – The True Story Of

The True Story of Bananagun
De persfoto’s van de band staan vol met levendige, retro stijlen en kleurrijke achtergronden. Een ode aan de natuur. Het debuutalbum van het Australische Bananagun past hier goed bij, waarvan de titel mij enigzins doet denken aan een vergeten en onderwaardeerd album uit de jaren zestig.  Aanvankelijk ontkiemd in de slaapkamer van multi-instrumentalist Nick van Bakel is de band inmiddels uitgegroeid tot een vijf-koppig ensemble.

Luisteren naar “The True Story Of Bananagun” is de wereld rondreizen onder een verkwikkende, muzikale safari van inspiratie met een enorm gevoel voor ritme en compositie. Het gevoel van onbeschaamde vreugde en uitbundig geluk overvalt mij. Het zijn de jongeren die zich koesteren in een gloed van oude stijlen, waarbij de zang zelden prominent aanwezig is maar meer fungeert als een instrument.

Ik hoor Afrikaanse grooves, funkadelic drum- en basbeats, Braziliaanse tropicalia en de rode draad van het album – psychedelische pop uit de jaren zestig. De plaat voelt aan als een creatie van een stelletje enthousiaste muziekfanaten. Met hun bergen stoffig oud vinyl in de aanslag. Niet uniek of origineel maar wel uitermate vrolijk, opwindend met een grenzeloze dynamiek, heerlijk heupwiegend, meedogenloos sterk en onmiskenbaar leuk.

https://www.bananagunoz.com/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment