RSS

Neil Young met nieuws over de uitgaven van zijn Original Bootleg Serie

[IMG]

Op 4 december 1970 om 20.00 uur trad de toen 25-jarige  Neil Young  op in de beroemde New Yorkse concertzaal  Carnegie Hall. Ruim vijftig jaar later zal het publiek de opnames van dat concert kunnen horen, aangezien de singer-songwriter aankondigt dat deze show de eerste officiële bootleg-release in de Original Bootleg Series zal zijn.Young keerde later die avond terug op het podium, waarvan de bootleg lp rijkelijk circuleert onder Neils die-hard fans.

In een bericht verklaarde Young met behoorlijke zekerheid, dat niemand de vroege show heeft vastgelegd, die hij beschouwt als de beste van de twee, en van plan rond april 2021 uit te brengen. Het optreden kwam aan het einde van een jaar waar hij met het album After The Goldrush definitief doorbrak bij het grote publiek.

Vijf andere live-albums die waarschijnlijk tegelijkertijd met Carnergie Hall 1970 verschijnen zijn:

Royce Hall, Los Angeles, 30-01-1971 (solo)
– De populairste bootleg onder zijn trouwe aanhang: Dorothy Chandler Pavillion, Los Angeles 01-02-1971 (solo)
Under The Rainbow, London, 03-11-1973 – Tonight’s The Tour met een band op de top van hun kunnen
The Bottom Line (16-05-1974), Toen nog onuitgebrachte liedjes die Neil in een kleine club laat horen vóór de 1974 toernee met Crosby Stills en Nash.
The Ducks – Trick Of Disaster augustus 1977 – een gelegenheidsformatie met onder meer Neil Young, Jeff Blackburn en Bob Mosley. De band speelde in de zomer van 1977 een reeks geïmproviseerde bar-optredens in de omgeving van Santa Cruz. Toen de pers en ook zijn fans er lucht van kregen hield Young het voor gezien.

 


Your Comment