RSS

Jennifer Castle – Monarch Season

Monarch Season

De Canadese Jennifer Castle is er zo eentje. Een artieste die in de rol van introspectieve muze, slechts bewapend met akoestische gitaar, piano en een streepje mondharmonica je op haar nieuwe wapenfeit tot stilte en luisteren dwingt. Iemand waarvan je na vijftien jaar hoopt dat haar liedjes eindelijk onuitwisbaar in de hoofden van de muziekliefhebbers raakt. Een moderne troubadour wier platen ooit op ieders schoot belandt en je voor altijd betovert terwijl het een kostbaar bezit gaat worden. Vooralsnog voelt ze zich, ontdekt door een selecte aanhang, vrij om te doen wat ze wilt en te leven bij de muziek.

Vanaf haar begindagen toerde ze en nam platen op met een voltallige begeleidingsband. Dat veranderde in 2019 toen haar solotour als voorprogramma van Neko Case de inspiratiebron vormde om haar zesde album “Monarch Season” in gezelschap van producer Jeff McMurrich volledig in haar uppie in te zingen en te spelen. Zacht en sierlijk in uitgeklede vorm vol intimiteit en sereniteit. Vastgelegd in haar huis aan de oevers van Lake Eerie, waarbij omgevingsgeluiden van een kabbelend beekje, het tjilpen van de krekels en een kalm briesje via een openstaande raam in haar keuken als smaakmakers dienden voor haar liedjes.

Verzwolgen door de rust neemt de Canadese de luisteraar mee op een reis door het leven op aarde en de overvloed aan schoonheid die overal wel te vinden is. Haar mooie en innemende muziek is even fijnmazig als de vleugels van de monarchvlinders, die de basis vormen voor de negen liedjes. Een sleutel tot Castle’s fantasierijk wereldbeeld, waar ze in alles vleugels schijnt te zien. ‘The Butterfly Days Are Here, I See Them’.

https://www.jennifercastlemusic.com/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment