RSS

Steve Hill – Desert Trip (2020)

Desert Trip

Het is geen schande als je nog nooit heb gehoord van Steve Hill. Wel zonde. Want de Canadees is in eigen land een regelrechte sensatie en vormt in zijn eentje een ‘one-man-blues-rock-band. Sinds 1997 heeft hij inmiddels tien studioplaten en een live-cd op zijn conto staan.

En je heb dan ook zijn vlammende optreden gemist in de Leidse Q-Bus van alweer ruim 2 jaar terug. Daar toonde Hill dat hij het summum van multi-tasken is. Zingen, terwijl hij schittert door verschroeiend snarenwerk, de bas drums hanteert met zijn  voet en de hi-hats furieus beroerd met een drumstok aan het eind van zijn gitaar. 

In Nederlandse kringen is Steve een ondergewaardeerd en relatief onbekend fenomeen, maar meer dan de moeite van het ontdekken waard. De liedjes voor zijn nieuwe plaat “Desert Trip” zijn voor de helft geschreven in 2016 tijdens een reis op de stoffige zandwegen van Californische woestijn. Op weg met vrienden naar het Desert Trip Festival waar grootheden onder wie Neil Young, Bob Dylan, The Who, Rolling Stones en Paul McCartney optraden.

Het resterende deel bevat alternatieve versies van zijn ouder werk waaronder nummers als Cold Hearts, Judgement Day en Gonna Be Strong. Daarnaast mocht hij op een zestal liedjes rekenen op blazers, drums en een basgitaar om zijn muziek meer vorm te geven. Dat maakt het minder schurend dan voorheen, maar wel toegankelijker en folkier met een akoestisch karakter. Zonder dat het ook maar iets inboet aan Hills originaliteit en vakmanschap.

www.stevehillmusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment