RSS

The Cadillac Three – Tabasco and Sweet Tea (2020)

Tabasco & Sweet Tea [Explicit]

Tot grote vreugde van de fans verscheen er vorig jaar in oktober een nieuw album van The Cadillac Three. Een volslagen verrassing, want “Tabasco & Sweet Tea” was na “Country Fuzz” met 50% country en 50% fuzz, het tweede album in een jaar tijd van het creatieve collectief.

Misschien weet je nog helemaal niets van dit Amerikaanse trio uit Nashville, Tennessee. Wellicht heb je nog nooit een noot van deze band gehoord, voordat je luistert naar hun inmiddels vijfde volwaardige album in hun 15 jarig bestaan. De drie langharigen leven op het randje, maar vallen er telkens net niet van af. Ze zijn wild, maar weten zich toch in toom te houden. En hun trouwe aanhang is dol op ze, en vice versa

“Tabasco & Sweet Tea” is, volgens de bandleden, sterk beïnvloed door vermaarde acts onder wie The Eagles, The Allman Brothers Band, James Brown, Stevie Wonder en Waylon Jennings. Muziek waarnaar tijdens hun middelbare schoolperiode gretig werd geluisterd. Zo, dan kan je je tenminste een voorstelling maken van de klanken die uit je speakers gaan komen.

En met een combinatie van funk, soul en disco invloeden wijkt het nieuwe album duidelijk sterk af van de eerder ingeslagen weg vol zuidelijke rock en country. Platen die stilistisch vergelijkbaar met elkaar waren.

www.thecadillacthree.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment