RSS

Datura4 – West Coast Highway Cosmic (2020)

West Coast Highway Cosmic

Ik ben dol op de garagerock, de bluesrock en psychedelische platen van onder meer Left Lane Cruiser, Lee Bains III, Dirty Streets, GospelBeach en Handsome Jack, die worden uitgebracht op Alive Naturalsound Records. En als dan via het onafhankelijke Amerikaanse label het nieuwe album “West Coast Highway Cosmic” van het Australische Datura4 in mijn brievenbus ligt zit ik als luisteraar op het puntje van mijn stoel.

De band van downunder heeft na het twee jaar geleden uitgebrachte “Blessed Is The Boogie” een bezettingswisseling ondergaan. Gitarist Greg Hitchcock is vervangen door toetsenist Bob Patient, waardoor het geluid veelzijdiger is geworden zonder dat de onmiskenbare rock n roll en stoner cliches in essentie worden aangetast. De hammond-klanken zijn een virtuoze verrijking. Een natuurlijke groei of zoals je wilt een evolutie.

En ondanks het strenge leraarsvingertje van liberaal Mark Rutte om zoveel mogelijk thuis te blijven is dit een perfect plaatje om de weg op te gaan. Een cabriolet heeft de voorkeur, maar is niet essentieel. Ramen naar beneden en door het platte land fijn een stukje scheuren.  Tien nummers en krap drie kwartier lang onweerstaanbaar.

https://www.facebook.com/datura4official/

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.