RSS

Mike McClure – Looking Up (2020)

Looking Up

De eerste minuten van het album “Looking Up” dacht ik dat ik naar een postuum uitgebracht werk van Tom Petty aan het luisteren was. Niet is wat het lijkt, want het bleek uiteindelijk te gaan om de uit Oklahoma afkomstige Mike McClure en zijn tiende album. Leunend op het vergelijkbaar loom en zeurderig stemgeluid als van de in 2017 overleden Amerikaanse rocklegende en het ietwat zelfde muzikaal vaatje waaruit McClure tapt, werd ik aanvankelijk op het verkeerde been gezet. Oke, we moesten er vijf jaar opwachten maar hij is terug met misschien wel zijn meest consistente en toegankelijk album uit zijn carriere. De eerste zonder zijn vriend en producer Joe Hardy die twee jaar geleden overleed.

McClure is meer dan 25 jaar een vaste en onmisbare waarde in het americana en red dirt-wereldje. Als solo-artiest, als bandlid van het jaren negentig bandje The Great Divide en als producer voor Cross Canadian Weed, Stoney LaRue en Turnpike Troubadours. Samen met zijn echtgenote Chrislyn Lawrence kijkt de inmiddels 51 jarige Amerikaanse zanger en muzikant een jaar na het afzweren van de stimulerend werkende middelen omhoog op zijn meest recente schijf.

Een album waarop hij geruggesteund wordt door onder meer Eric Hansen (drums), Ruben Salazar (bas), Jon Knudson (saxofoon, orgel, toetsen, accordeon), Austin Mayse (trompet) en Tim Lorsch (cello, viool). “Looking Up” is een bijna spirituele waardering voor het leven in het moment. Het resulteert in een vijf en dertig minuten durende terugblik op zijn leven van de afgelopen vijf jaar met tien liedjes die uitblinken in melodie. Puntige en melodieuze powerpop met fijne koortjes. Een vette aanrader.

www.mikemcclureband.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.