RSS

Tip Jar – One Lifetime

Tip Jar One lifetime

Een van Neerlands vaandeldragers van de americana muziek Tip Jar zorgt al vele jaren voor blije gezichten op de burelen van het Altcountryforum. De fraaie en solide liedjes, de indringende vocale schoonheid en een dosis aan feel good muziek wist ‘onze’ Martin Overheul meer dan ooit te waarderen. Nu zijn productiviteit als recensent op een laag pitje staat voel ik mij de aangewezen persoon voor het nieuwe album van het zingende en sympathieke koppel uit het Noord-Brabantse Nuenen.

Met de nieuwe worp ‘One Lifetime’ zijn Bart de Win, Arianne Knegt, Harry Hendricks (gitaar, banjo, ukele) en consorten intussen toe aan hun vijfde plaat. Niet Texas maar de Eindhovense Daltoon studio van producer Eric van de Lest vormt door de Covid-19 pandemie het decor van deze plaat. Dichter bij huis dan anders, waardoor de Amerikaanse gastbijdragen van Bill Small, Walt Wilkins en Ron Flynt via het internet werden overgestuurd.

Zoals gewend leveren de Nederlandse Gram Parsons en Emmylou Harris ook op het gloednieuwe album degelijk vakwerk en warme ambachtelijkheid. Het leidt tot een kleurrijk geheel over het leven en de liefde. De hoge kwaliteit van het gebodene en de combinatie van rust en variatie zorgt dat je telkens verrast wordt en geboeid tot het eind naar “One Lifetime” blijft luisteren.

www.tipjar.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.