RSS

Sleaford Mods – Spare Ribs

Spare Ribs [Explicit]

Sleaford Mods maakt de perfecte soundtrack voor het door corona en de Brexit geteisterde Groot-Brittannië kopt de Volkskrant over het nieuwe wapenfeit van Sleaford Mods. En daarmee slaat Gijsbert Kramer keihard de spijker op zijn kop over het album. De kracht van de maatschappelijk, kritische woorden, verpakt in hoekige en goedgedoseerde post- en electropunk en hiphop is enorm op “Spare Ribs”.

‘We’re all so Tory tired, and beaten by minds small’. Onvermoeibaar vernietigend over bevoorrechte politici die genieten van hun luxe leventje terwijl het land verder in armoede vervalt. Als kanonnenvoer naar de slachtbank geleid.  Gerechtvaardigde woede zonder een blad voor de mond te nemen over de schijnbare afkeer voor de elite – en, meer recentelijk, de ongemakken van het leven onder de pandemische omstandigheden. De frustraties zijn voelbaar. Subtiliteit ontbreekt in het woordenboek van Sleaford Mods.

Met een aantal groovy en meeslepende ritmes nodig de band de luisteraars uit om de problemen van de wereld aan te pakken. Het levert net als op hun tien achterliggende platen bijtende en pakkende songs op, waar het Britse duo verbluffend goed op dreef is. “Spare Ribs” is dan ook een essentieel album om het nieuwe jaar mee te beginnen.

www.sleafordmods.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.