RSS

TV Priest – Uppers’

TV Priest - Uppers

Met TV Priest staat er een nieuwe telg in het Britse punkpop genre klaar om de fakkel over te nemen van charismatische bandjes als Idles, The Fall en Shame. Vier jongens die samen opgroeiden en muziek maakten als tieners voordat de wereld hen in verschillende richtingen ging leidden.

Je band introduceren midden in een wereldwijde pandemie kan een belachelijke zet lijken, maar dat is precies wat het Londense gezelschap vorig jaar deed met onstuimige singles als House Of York en Runner Up. Verschroeiende voorlopers die ontbreken op “Uppers”, maar waarmee wel een eerste kopstoot werd uitgedeeld en de aandacht trok van het prestigieuze label Sub Pop.

Punk is niet alleen veel lawaai maken, maar ook provoceren, uitdagen en ophitsen, zo weet TV Priest. Ze nemen de wereld zoals die is en erkennen dat het leven niet om antwoorden gaat, maar om vragen. Hier is duidelijk wijsheid in te vinden.

Gepassioneerd zingend en allesverslindend, brutaal tierend gebrul met groezelige, efficiënte gitaarlijntjes en onbeschaamd beukend drumwerk. Het zijn de basisingrediënten, die het sardonische debuut vormen. Een indrukwekkende postpunk plaat met ijzersterk in elkaar zittende nummers. Ruwe diamantjes waaraan zo weinig mogelijk is gesleuteld. Een debuutalbum vol instabiliteit, kwetsbaarheid, angst en terreur.

www.tvpriest.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.