RSS

John McDonough – Second Chances

John McDonough Makes The Most Of “Second Chances” With New Album –  IndiePulse Music Magazine

Zijn persbericht weet mij te vertellen dat de Amerikaanse singer-songwriter John McDonough bijna drie decennia in het vak zit. Zo iemand lijkt wat mij betreft nauwelijks introductie nodig te hebben. Niets is minde waar. Want zowel de goede man als zijn muzikale catalogus zijn nagenoeg bij ons ver onder de radar gebleven. Een slimme keus om een aantal nummers uit zijn favoriete twee albums opnieuw onder de loep te nemen. En samen met Kris Farrow (akoestische gitaar),Cody Rathmell (zang), Steve Bernal (cello) en Niamh Fahy (viool) van een akoestisch jasje te voorzien. Hiermee toont hij zijn weemoed naar de fantastische optredens van de MTV-Unplugged shows.

“Ik heb altijd genoten van de combinatie van een rock-‘n-roll stem met akoestische instrumenten. Ik droom er al heel lang van om een cd in deze geest te maken. Ik had het gevoel dat de liedjes echt zouden schitteren met de focus op mijn woorden en melodieën. Een toepasselijker titel “Second Chances” had de geboren en getogen Texaan niet kunnen uitkiezen voor een album met een totale lengte van bijna 33 minuten.

Waar zijn achterliggende werk op mij overkomt als fletse poprock met hier en daar een uitschieter klinken de gitaarkunsten van McDonough en de nieuwe arrangementen hier een stuk boeiender en interessanter. Prachtige melancholische muziek in zijn volle glorie. Toch bekruipt mij een beetje het gevoel dat de eenzijdige, akoestische aanpak mij op den duur wat gaat vervelen. Geen idee of je “Second Chances” op vinyl kan scoren, zodat je na een plaatkant even iets anders kan opzetten. Daarentegen heb ik zo’n vermoeden dat ik deze schijf nog wel eens uit de kast zal trekken, want ik heb van die dagen dat dit soort schijfjes maximaal zal scoren.

www.johnmcdonoughlive.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment