RSS

Corey Ledet – Zydeco

Corey Ledet Zydeco

Hij oogst met deze plaat al veel lof in eigen land. Ik doe er gewoon aan mee want het veertiende album van de uit Louisiana afkomstige Corey Ledet is simpelweg heel erg goed. Een eerbetoon aan zijn familie en muzikaal erfgoed, die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

“Zydeco” is een album met simpele en niet-ingewikkelde, energieke en onweerstaanbare liedjes met de accordeon en de wasbord als de drijvende kracht achter deze muziekstroming.. Muziek waar je stante pede vrolijk van wordt en een goed humeur van krijgt. Opgenomen zoals Clifton Chenier en John Delafose in hun tijd zouden opnemen: in de studio de hele band inprincipe te laten improviseren.

Corey is slechts de laatste in een lange reeks Creoolse muzikanten uit zijn familie die teruggaat tot de wortels van de vroege jazz. Met zijn overgrootvader Buchanan Ledet als voornaamste uitgangspunt, die speelde met de vroege jazzlegende Bunk Johnson en diens baanbrekend drumwerk voor Clifton Chenier. Corey heeft zijn muzikale talent dus duidelijk niet van een vreemde.

Met het buitengewoon aanstekelijke This Is All I Want is de sfeer gelijk al neergezet en die blijft er de totale lengte van 31 minuten inzitten. Ik heb zelfs met mijn honden door de kamer gedanst. Zydeco muziek werkt als een medicijn. Het zorgt ervoor dat je opstaat en plezier hebt.

Samen met gelijkgestemde muzikanten onder wie Cecil Green (Hammond B3 Orgel), Lee Allen Zeno (basgitaar), Grant Dermody (mondharmonica), Julian Primeaux (gitaar) en Gerard Delafose (Drums) wordt er een heus muzikaal feestje gebouwd in de Dockside studio. Totdat de pandemie toeslaat en Corey als eenmansband het virus trotseert.

www.coreyledet.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment