RSS

Grandbrothers – All The Unknown

All the Unknown

Grandbrothers is het verhaal van een doorgewinterde jazzpianist en een vooruitstrevende Zwitserse synthesizerbouwer. Met als vertrekpunt een open vleugel, waarop de Duits/Turkse Erol Sarp zijn kunsten etaleert. Lukas Vogel prepareert het instrument, schrijft er speciale software voor en bewerkt de muziek op zijn computer.

Erol Sarp vat het voor Clash Magazine kort samen: ‘Vroeger zat ik altijd gewoon aan de piano te spelen, maar nu hebben we drie of vier pianopartijen bijelkaar. Die ik niet tegelijk zou kunnen spelen omdat het teveel noten zijn, Dat kan niet, want ik heb maar tien vingers. Vogels nieuwe technische methode heeft werelden geopend en zoveel meer mogelijkheden gegeven om muziek te schrijven’.

‘We wilden de lieftallige romantische pianomuziek achter ons laten,  legt Sarp uit, wiens affiniteit met dansmuziek altijd een invloed is geweest op zijn schrijfproces. Elementen van clubmuziek kruipen subtiel binnen in het  onberispelijk gestructureerde palet van “All The Unknown”. Ritmische klanken, rechtstreeks uit het hart van de piano. Met behulp van speciale mechanica en opname-apparatuur worden deze unieke geluiden verzameld, verwerkt en gevormd buiten hun oorspronkelijke identiteit om buitenaardse piepjes, beats en tonen te creëren. 

Het resultaat mag er wezen, want de muziek op “All The Unknown” weet diepe indruk op mij te maken. Bijna een uur aan futuristische en melodieuze, instrumentale muziek en een eigenzinnige benadering van neoklassiek, trance en minimalisme. Intrigerend, meeslepend, avontuurlijk met een unieke charme. De wondere klankwereld van de Grandbrothers.

www.grandbrothersmusic.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment