RSS

Popa Chubby – Tinfoil Hat

Tinfoil Hat

“Ladies and gentlemen it is the year 2020 in the United States of America, and this song is dedicated to all you CRAAAAAZZZZZZY PEOPLE!”

Veel duidelijker dan met deze openingswoorden van het gelijknamige Tinfoil Hat kan het niet gezegd worden door de bluesrock gitaarlegende Popa Chubby. De alter ego van Ted Horowitz, zoon van een snoepwinkelier. Het letterlijk en figuurlijke zwaargewicht zit inmiddels zo´n dertig jaar in het bluesvak en vecht nog altijd tegen het onrecht in de wereld. Een gedreven muzikant die er de voorkeur aangeeft zijn tijd liever op het podium door te brengen dan te werken aan een studio-album.

Na zijn laatste concert vorig jaar maart in Florida keerde hij terug naar zijn huis in Hudson Valley en profiteerde van zijn noodgedwongen vrije tijd om nieuwe nummers te schrijven en op te nemen. Want tja, het leven gaat door. Chubby weet dat maar al te goed te vertalen in een album, waar hij in uitstekende vorm verkeerd en verantwoordelijk is voor het volledig instrumentarium. Opgedragen aan zijn trouwe aanhang, die hij een warm hart toedraagt (Can I Call You My Friends) en aan de vele mensen die stierven aan Covid-19.

Op zijn zoveelste (tel kwijt) wapenfeit “Tinfoil Hat” vindt de doorgewinterde bluesveteraan weer genoeg redenen om te zeiken. Over de aanhangers van de complottheorieën, de voortdurende pandemie. de schandalen rond oud-President Nixon en zijn vriend Henri Kissinger, en de regeringsperiode van President Trump. Hoewel zijn teksten in de regel hard, opruiïend, maar eerlijk zijn, toont zijn muziek en spel een opgewekt bluesrock karakter en gloort er ook hoop aan de horizon in Someday Soon (Change Is Gonna Come).

www.popachubby.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment