RSS

Adam Douglas – Better Angels

Better Angels [Vinyl LP]

Ontspanning. Dat is wat de klok slaat op het derde volwaardige album van de in Oklahama geboren en reeds dertien jaar in Noorwegen geresideerde singer songwriter Adam Douglas. Iemand waar de Amerikaanse roots, rock, rhythm & blues en soulmuziek door zijn aderen stroomt en die gezegend is met een expressieve, soulvolle strot.

Zo ontspannen als hij erbij zit op een foto in het bijgeleverde boekje, zo relaxed klinkt over het geheel genomen het prettig beluisterbare “Better Angels”. Een albumtitel  die ontleend is aan de inaugurele rede van Abraham Lincoln – de zestiende president van Amerika (1861-1865):

“We must not be enemies. Though passion may have strained, it must not break our bonds of affection. The mystic chords of memory will swell when again touched, as surely they will be, by the better angels of our nature”.

De pandemie èn de hiermee gepaard gaande reisbeperking was de aanleiding om met diverse plaatselijke muzikanten zijn flinke portie aan Zuiderlijke ziel over te brengen naar de Scandinavische fjorden. Dat resulteert in een terugblik op zijn leven. Een verzameling liedjes over het mentaal volwassen worden op je veertigste. 

‘Ik onderzoek hoe mijn opvoeding in Oklahoma mij heeft beïnvloed en hoe mijn ervaringen als vader uitwerking heeft op de manier waarop ik keuzes maak voor mezelf en mijn gezin. Het is dus een heel persoonlijk album”, vertelde Adam Douglas onlangs aan het Britse muziekblog Fierce & Fabulous Revolution.

Goede muziek gaat heel erg over eerlijkheid, authenticiteit en oprechtheid. “Better Angels” heeft dit inderdaad allemaal in grote hoeveelheden.

www.adam-douglas.com

(Johan Schoenmakers)

,


Your Comment