RSS

Midnight Sister – Painting The Roses

Painting the Roses

Een album van het Amerikaanse duo Midnight Sister proberen te beschrijven, is als kijken naar een schilderij van Jackson Pollack. De kleuren zijn zo levendig en illuster. Je kunt nooit echt onderscheid maken tussen de verfspatten, waar de ene begint en de andere eindigt, en uiteindelijk verzamelt in een waanzin van vormen en ontwerpen die je gewoon als kunst accepteert. Zo voelt luisteren naar “Painting the Roses” uiteindelijk aan, aldus de website van de studentensociëteit Arizona Kamp Radio. Zo treffend verwoord over een album met abstracte en controversiële experimenten.

Hoewel ze vooral bekend staan ​​om hun muziek, liggen de talenten van zangeres Juliana Giraffe en producer/multi-instrumentalist Ari Balouzian ook bij de film. Zij als filmmaker en beeldend kunstenaar, hij als componist. “Painting The Roses” is de opvolger van het vier jaar geleden verschenen debuutalbum “Saturn Over Sunset”,

Met een titel die doet denken aan het sprookje van Alice in Wonderland, voelen de nummers op het album net zo aan. Een wazig droomlandschap, soms met een theatrale flair, waarin je je oh zo comfortabel voelt, maar het tapijt onder je vandaan kan worden getrokken met luide percussie, vervormde zang en verleidelijke strijkers. Nummers als “Sirens” en “Limousine” belichamen de discomuziek op zijn best met pulserende beats en pakkende hooks die afwijken van de traditionele stijl van het vroegere werk van Midnight Sister.

https://midnightsister.bandcamp.com/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment