RSS

John Carpenter’s Lost Themes III (Alive After Death)

Lost Themes III: Alive After Death

John Carpenter is een levende legende.  Beter bekend als de ongeëvenaarde filmregisseur van horrorklassiekers als Halloween, The Thing, The Fog en Prince of Darkness. Hij is minder bekend als de cineast die zijn eigen soundtrack schrijft. Vermaard om zijn onheilspellende en dreigende synthesizer rijke meesterwerken, die de atmosfeer van angst en spanning continue verhogen.

Geklassiek geworden soundtracks of lang begraven schatten zijn in de afgelopen jaren via Death Waltz records op vinyl in beperkte oplage heruitgebracht. Met een verbluffende aandacht voor de details: het vinyl is in de regel speciaal van kleur en wordt er veel zorg besteed aan de verpakking.

John Carpenter - The Fog OST // Limited to 1000 on Splatter and Haze Vinyl  2xLP - Sly Vinyl

Op enkele films en wat tv-werk na was Carpenter in de 21ste eeuw een creatieve kluizenaar geworden. Genietend van zijn welverdiende rust, van zijn passie voor videogames en de LA Lakers.

Bijna alsof het een cadeautje is voor zijn horrorfans heeft de grootmeester in de horror eindelijk het langverwachte derde deel uitgebracht in de Lost Themes serie. Een soundtrack voor een denkbeeldige film. Net als bij de voorgaande delen die in 2015 en 2016 verschenen, werkt hij weer samen met zijn zoon Cody en Daniel Davies – zoon van Kinks gitarist Dave Davies.

Waar het karakter van de eerste 2 delen meer opgewekt was duikt het trio op deze plaat met als ondertitel Alive After Death dieper in de horrorwortels. De muziek is voornamelijk elektronisch (John en Cody) van aard, hoewel er ook rockmomenten zijn met Davies venijnige en schurende gitaarlijntjues. De meeste nummers roepen een donker en sinister gevoel op.  Hoe briljant is het toch, dat je met muziek een angstaanjagend verhaal kan vertellen dat ons voorstellingsvermogen bijna te boven gaat. Denk b.v. aan rondzwervende zombies in The Dead Walk of de confrontatie met kwaadaardig wezens (The Weeping Ghost).

www.theofficialjohncarpenter.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment