RSS

Joe Strummer – Assembly

Assembly

John Lennon, Bob Marley, George Harrison, Johnny Cash, Jim Morrison en ook… Joe Strummer hoort in dit rijtje thuis! Performers die meer waren dan muzikanten. Uitgroeiden tot instituten en generaties hebben beïnvloedt. Hun muziek is de soundtrack van de tijd. Beatles, Stones, Doors en The Clash.  The Clash is National Treasure in de UK. Wie heeft niet London Calling in de kast staan? Strummer is de oprichter en motor van deze legendarische band. De zoon van George Harrison, Dhani heeft op de platenmaatschappij van zijn vader Dark Horse Records,  Assembly uitgebracht. De zoon van Bob Dylan, Jakob schreef de liner notes. Jakob is een groot bewonderaar van het werk van Joe Strummer.

Genoeg gedaan aan namedropping!  The Clash knalt letterlijk in 1986 uit elkaar en pas dertien jaar later vormt Joe met een aantal multi-muzikanten de formatie The Mescaleros en maakt een drietal prachtige platen.  De muziek doet denken aan The Clash ten tijde van Sandinista! Tijdens het werken aan het laatste album overlijdt Strummer in december 2002 aan een hartstilstand. 

Op Assembly komen een aantal Clashsongs in een live uitvoering voorbij, zoals Rudie Can’t Fail en I Fought The Law. Maar ook zijn schitterende interpretatie van Bob Marley’s Redemption Song. Het zijn zestien met zorg uitgekozen liedjes uit een catalogus van een groot performer, die helaas op vijftig-jarige leeftijd te vroeg ging hemelen. 

“Somewhere in my soul, there’s always rock and roll”, uit Long Shadow.

www.joestrummer.com

(Michael Struis)


Comments are closed.