RSS

Tim Schou – Hero/Loser

Tim Schou – Hero/Loser

Tim Schou? Nooit gehoord? Welnu, de zanger/gitarist komt uit Denemarken en heeft enig succes geboekt met zijn band A Friend In London, die tussen 2005 en 2014 actief was. De deelname in 2011 aan het Eurovisie Songfestival met de prima te consumeren licht bombastische rocksong New Tomorrow en een vijfde plek als eindresultaat zorgde voor een absoluut hoogtepunt uit hun negen jarig bestaan. Hierdoor raakte de populariteit van de band voor even in een ware stroomversnelling. Nadat hij de vruchten van het succes had geproefd ging Schou zijn eigen weg.

Tien jaar later staat de Deense singer-songwriter weer in de schijnwerpers. Klaar om ons een onvergetelijke tijd te bezorgen. Verheug je op veel luisterplezier met een soms vrolijk danwel een episch (Arcade) gehalte. Geïnspireerd op de zeven jaar die hij als vagebond doorbracht, waar hij over de hele wereld woonde. Zijn persoonlijke reis en de ups en downs die dat gewoonlijk met zich meebrengt, hebben geleid tot de titel van zijn debuutalbum Hero/Loser.

En met de hulp van zijn veertien mede-componisten, een flinke hoeveelheid aan producers en vijftien muzikanten, heeft Schou een album gemaakt dat gedragen wordt door uitzonderlijk toegankelijke popsongs met klassieke poparrangementen. Een album dat veel aandacht verdient van de popmuziekliefhebber.

https://www.facebook.com/timschoumusic

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.