RSS

Jim Keller – By No Means

Jim Keller - By No Means I Bluestown Music

Lichten gedimd, kaarsen aan, volumeknop niet te ver naar rechts en zorg vooral voor rust in de rest van het huis. De ideale omstandigheden om te genieten van het nieuwe werkje van de Amerikaanse zanger en gitarist Jim Keller. Een cultfiguur die kan terugkijken op een lange carrière, waaronder de meer dan 25 jaar durende werkrelatie als manager van Philip Glass.

OK, “By No Means” duurt slechts een half uur, maar iets is beter dan helemaal niets. Ik hoor de kalme en zelfverzekerde koelte van J.J. Cale en Tony Joe White. Die mijmerende, zwoele fluisterzang en het laconiek, ingetogen, lichtjes stuwende en soulvol geluid waar deze twee stilisten uit duizenden herkenbaar van zijn.

“By No Means” is een plaat met David Hidalgo (Los Lobos) op gitaar en een ritmesectie waar je U tegen zegt met de beroemde sessiemuzikant Bob Glaub op basgitaar en drummer Michael Urbano (John Hiatt). Opgenomen in de achtertuin van de Amerikaanse musicus en producer Mitchell Froom, en de huiselijke, organische elementen bevestigen dat.

www.jimkellermusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment