RSS

The Hello Darlins – Go By Feel

Go by Feel

Onder de groepsnaam The Hello Darlins bundelen diverse vooraanstaande en meermaals bekroonde Canadese sessiemuzikanten hun krachten. Klaar om het americana- en roots muziekwereldje wakker te schudden en zelf eens vol in de schijnwerpers te staan. Hoewel er aardig wat muzikanten bij dit project betrokken zijn, draait de band om zangeres Candace Lacina (Shania Twain), toetsenist Mike Little (B.B. King) en gitarist Murray Pulver (Crasg Test Dummies).

Het eerste volwaardige wapenfeit “Go By Feel” is een weloverwogen verzameling aan radiovriendelijk materiaal met het heerlijk emotionele , door Joey Landreth gezongen, Aberdeen als een van de hoogtepunten. Het muzikaal vakmanschap van de band is gewoonweg adembenemend. Met fraaie, harmonische melodielijnen en uitgekiende arrangementen tot Lacina’s prachtige en krachtige zangpartijen.

Je hoeft alleen maar naar het openingsnummer Catch That Train te luisteren om te weten dat je met “Go By Feel” iets speciaals op het spoor bent gekomen. Het resulteert in een veertig minuten durende combinatie van country, gospel en blues, waarop vreugde, verdriet en verlangen de centrale thema’s vormen van het debuutalbum. Een plaat die met hart en passie is gemaakt door een werkelijk indrukwekkend collectief, dat heel veel te bieden heeft.

www.thehellodarlins.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment