RSS

The Pine Hill Haints – The Song Companion of a Lonestar Cowboy

The Pine Hill Haints - The Song Companion of a Lone Star Cowboy | Rock |  Written in Music

Ik daag jullie uit: klik op de onderstaande video en luister naar een nummer van het meeste recente album van het dynamische en avontuurlijke gezelschap The Pine Hill Haints. De ‘kwajongens’ van de americana, wiens groepnaam ontleent is aan de Pine Hill Cemetery in Auburn. Volgens eigen zeggen hun eerste onwaarschijnlijke oefenlocatie.

The Pine Hill Haints is een band om te zien en te horen met een brede, geïmproviseerde aantrekkingskracht. Authentiek met een tijdloos, primitief geluid dat een absolute must is voor liefhebbers van rootsmuziek, dat schuurt aan alle kanten. De chemie is delicaat en intens. Stemmen galmen door een antieke microfoon. Het enige dat ontbreekt is alcohol en zweet. Een typisch geval van ruwe bolster, blanke pit. Geef de band een paar minuten van je tijd. Als je het leuk vindt, lees je verder.

Een stel culthelden en een fanatieke groep skaters uit Alabama met een straatmentaliteit. Geboren uit een muzikale kameraadschap met een lichte punkvuur in de buik. Ze brengen al 25 jaar met een pure vitaliteit elementen van zogenaamde uitgestorven muziekstijlen als honkytonk, rockabilly, bluegrass, gospel en rock’n roll tot leven. Zoek het in dezelfde hoek als JD Wilkes, Slim Cessna’s Auto Club, Reverend horton Heat en Uncle Tupelo.

 “The Song Companion of a Lonestar Cowboy”, dat is verschenen op het gewaardeerde Single Lock Records van John Paul White en Ben Tanner, voert je langs de kleurrijke paden van Amerika en de Appalachen. Een opwindende reis van vijftien nummers met een combinatie van door oprichter Jamie Barrier geschreven nummers en opmerkelijke interpretaties van liedjes die meestal ouder zijn dan hun grootouders. Geserveerd op een uiterst roekeloze en gammele wijze met veel inzet wat deze band zo uniek maakt.

www.thepinehillhaints.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment