RSS

Iron & Wine – Archive Series Volume No. 5

Iron & Wine - Archive Series Volume No. 5: Tallahassee Recordings | Roots |  Written in Music

Eigenlijk zou ik een term als herfstplaat moeten vermijden. Ten eerste zitten we midden in de zomer. Al zou je dat niet zeggen met het wisselvallige weer van de laatste tijd. Ten tweede is een stoplap van het ergste soort en die moet je altijd zo goed mogelijk wegmoffelen in je stukjes. Laten we het erop houden dat het de schuld is van Sam Beam en zijn zalvend stemgeluid die je doet verlangen naar de warmte van de open haarden, de heerlijke chocomelk met slagroom en de vallende bladeren.

De opnames, minus één track, op “Archive Series Volume No. 5 van Iron & Wine zijn nooit beschikbaar gesteld en zijn de afgelopen twintig jaar op een harde schijf bewaard gebleven. Een verzameling nummers opgenomen in Tallahassee, drie jaar voorafgaand aan het officiële Sub Pop-debuut, The Creek Drank the Cradle (2002) van Iron & Wine.  Vergeten door Beam, maar bewaard gebleven door voormalig kamergenoot, eenmalig Iron & Wine lid en producer EJ Holowicki . 

The Tallahassee Recordings geeft ons een kijkje in de vroege ontwikkeling van Beam als songwriter, maar vormt ook een boeiend geheel op zich. De schoonheid ligt in de eenvoud. de wonderbaarlijke onschuld van Beams fluisterende zang en het intieme geluid. Dit alles gebracht met zachte hand. Een constant gesis is aanwezig in de geremasterde lo-fi-opnames, wat bijdraagt ​​aan de bijzondere sfeer van het album.

www.ironandwine.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.