RSS

Japanese Breakfast – Jubilee

Japanese Breakfast - Jubilee | Alternative | Written in Music

Een traditioneel Japans ontbijtje met een Miso soepje, gegrilde zalm, gestoomde witte rijst. een opgerolde omelet en groene thee zou ik van mijn levensdagen niet afslaan. Lekker licht en niet zwaar op de maag. Zo voelt dat ook met het album “Jubilee”. Het soloproject van de in Seoel geboren en in Amerika opgegroeide zangeres en multi-instrumentaliste Michelle Zauner.

Uitstekend van structuur, soms verrassend, emotioneel geladen, eigenzinnig en avontuurlijk, lekker zacht maar ook bombastisch. Geserveerd op een bedje van een reeks zorgeloze en melodieuze indie-rock, jaren negentig shoegaze en droompopmuziek. Ondermeer behept met een overvloed aan blazers, strijkers en synthesizers.

Het derde wapenfeit van Zauner is in wezen een aanvulling op haar veelgeprezen memoires Crying in H Mart, die binnenkort door MGM wordt verfilmd. Het ontroerende boek is, net als haar muziek, onthullend, waar zij haar Koreaanse roots verkent nadat haar moeder zeven jaar geleden bezweken is aan een gevecht tegen kanker.

www.japanesebreakfast.rocks

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.