RSS

This Frontier Needs Heroes – Go With The Flow

Go With The Flow | This Frontier Needs Heroes

This Frontier Needs Heroes is het muzikale alias van de uit Nashville afkomstige  Brad Lauretti. Een naam die verwijst naar de slogan ‘This Machine Kills Facists’ op de akoestische gitaar van Woody Guthrie en een uitnodiging om je ego los te laten en een held voor jezelf te worden. Het retro lettertype van de albumtitel en de naam van de artiest lijkt een hommage aan de folky albumhoezen uit de jaren 60.

“Go With the Flow” is zijn vijfde volwaardige album. Een nieuwe verzameling van tien nummers, die hij zowel pende in Nashville, TN als vanaf een balkon in het Spaanse Barcelona. Op het verse wapenfeit van This Frontier Needs Heroes wordt Lauretti vergezeld door producer Johnny Irion op elektrische gitaar en toetsen, drummer Brian Kantor (Fruit Bats), Wes Buckley (basgitaar) en Rory Verbrugge op pedal steel gitaar.

Beïnvloed door klassieke componisten onder wie JJ Cale, John Prine, Billy Bragg, Kris Kristofferson, Leonard Cohen, Woody Guthrie en Townes Van Zandt combineert hij zijn tijdloze liedjes met liefde en humor. Het eigenzinnige karakter van “Go With The Flow” heeft wel wat weg van The Felice Brothers, de psychedelische americana van Gram Parsons en de lo-fi folk en Brads lijzig stemgeluid brengt Neil Young in de herinnering. En na herhaalde luisterbeurten openbaren steeds meer fraaie details zoals het ouderwetse hippie geluid en het constante downtempo van het geheel.

Hoewel niet zo openlijk politiek als zijn held Woody Guthrie, deinst Lauretti er niet voor terug om zijn gevoelens kenbaar te maken over actuele gebeurtenissen in zijn geboorteland USA.

www.thisfrontierneedsheroes.org

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.