RSS

Ariel Posen – Headway

Ariel Posen - Headway - Amazon.com Music

Door de Rolling Stone magazine word hij beschouwd als een ‘moderne gitaarheld’ en bij Music Radar staat hij in het rijtje van de ‘tien beste rockgitaristen ter wereld’. Wie hij is? Ariel Posen, een virtuoos talent op de slide gitaar met duidelijke invloeden van Stevie Ray Vaughn, Jaco Pastorius, Eric Clapton, Jimmy Hendrix en Robben Ford. In eigen land heeft de Canadees door zijn solowerk en als lid van de rootsrock formatie The Bros. Landreth een behoorlijke reputatie opgebouwd.

Posens gitaarspel heeft door zijn buitengewone vaardigheden en zijn soulvolle benadering ook buiten de band veelal de aandacht getrokken. Naast het leiden van gitaarworkshops en clinics, is hij een veelgevraagd sideman, componist en producer.

Nadat zijn debuutalbum “How Long” 2,5 jaar geleden verscheen, bracht Ariel een groot deel van dat jaar door met optredens in zowel zijn geboorteland, Engeland, Zweden, Ierland en Amerika. Het materiaal voor de eerder dit jaar uitgebrachte “Headway” bestond al of werd tijdens die tour geschreven, ontwikkeld en op het podium getest. 

Voortbouwend op het rootsy gevoel van zijn eersteling bestrijkt de opvolger een breder scala aan stijlen, waaronder zijn voorliefde voor r&b, de blue-eyed soul van Hall & Oates en het kenmerkende popgeluid van The Fab Four. Vergezeld door Julian Bradford op de basgitaar, JJ Johnson op drums en Alex Campbell op de elektrische piano blikt hij met nummers als Carry Me Home en Did You See It Coming op zijn vroegere relaties.

www.arielposen.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.