RSS

Marinero – Hella Love

Marinero - Hella Love (): Bossanova in de baai van San Francisco

Elke ochtend gewekt worden met een prachtig, panoramisch uitzicht op de baai van San Francisco. ik zou er best wat voor over hebben. De Amerikaanse muzikant Jess Sylvester heeft inmiddels het mooi idyllisch plekje op aarde waar hij is opgegroeid verruild voor Los Angeles.

Onder het pseudoniem Marinero eert hij zijn liefdevolle ouders. Als kind van een zeeman en een moeder met Mexicaanse roots presenteert hij op “Hella Love” een album met muzikale ansichtkaarten. Zijn debuut op het Hardly Art label herbergt twee korte intermezzo’s en negen nummers vol allerfijnste jeugdherinneringen, waarmee de luisteraar heerlijk in melancholie kan wegzwijmelen. Een lap mariachi blazers, de warme klanken van strijkers, Beach Boys–achtige zangpartijen en een mix van Mexicaanse traditionele volksmuziek geven een zonnige en kleurrijke kant aan het geheel.

Hella Love vertelt in het titelnummer het verhaal over zijn ouders, maar maakt ook een luisterrijke trektocht door verschillende delen van de stad, waaronder de wijken The Mission (Nuestra Victoria) en Outer Richmond (Outerland) en de zwaar beveiligde gevangenis Alcatraz (Isle of Alcatraz).  

https://www.facebook.com/maringuero/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.