RSS

Chai – Wink

CHAI - WINK (): Anders zijn doet geen pijn aan de oren

Je houdt van ze of je haat ze onverbiddelijk. Zowel op de plaat, video’s als tijdens optredens valt het Japanse meidengroepje Chai op. De hyperactiviteit van hun muziek vertaalt zich op het podium naar gesynchroniseerde danspasjes, de constant grijzende blikken en kleurrijke kleding van de tweelingzussen Mana (zanger/toetsenist) en Kana (gitarist), bassiste Yuki en Yuna (drums).

In hun jeugd was het viertal nauwelijks blootgesteld aan Westerse muziek. Dat veranderde op de universiteit, toen een vriend van Yuna voor hen een afspeellijst maakte met muziek van onder meer Basement Jaxx, Tune-Yards, Justice, Chemical Brothers en Gorillaz. Al snel vormden de bandleden met deze invloeden een eigen identiteit – bijpassende outfits (veel roze, veel oranje, wat rood en groen, maar nooit zwart) en een obsessie voor eten. Van geglacuurde donuts, zoute rijstballen tot gebraden kip (Karaage).

Wij zijn gek op eten. En we weten dat eten belangrijk is. Het is iets natuurlijks dat je iedere dag doet. Wij houden niet alleen van eten, wij waarderen het ook.(Bron: het Britse tijdschrift Dazed & Confused)

Chai serveert dan ook op het recente “Wink” een smaakvolle portie aan speelse en verslavende feelgood muziek. Van rock, synthesizer pop en dans tot r&b en hiphop. Gebracht met een rebelse punkinslag en een ingetogen positiviteit. “Wink” bewijst dat zelfs een pandemie het enthousiasme van de dames niet is te temperen. De band blijft vol vuur – en niet alleen voor eten.

www.chai-band.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.