RSS

John Murry – The Stars Are God’s Bullet Holes

The Stars Are God's Bullet Holes

Op zijn meest recente The Stars Are God’s Bullet Holes bevindt singer-songwriter John Murry zich op onbekend terrein. Nuchter, stabiel, verliefd en verloofd na een lange strijd tegen de drugs (The Graceless Age) en een opeenvolging aan tragedies (A Short History of Decay). Voor een partijtje lachen, gieren en brullen moet je niet bij de uit Tupelo, Mississippi afkomstige en in het Ierse Kilkenny woonachtige muzikant zijn. Muzikaal klinkt The Stars Are God’s Bullet Holes dan ook loodzwaar en intens schurend met een psychedelische ondertoon en oorstelende rockelementen op een album waar hij de geneugten des levens accepteert. Ellende is er al genoeg. Zijn diepwarme en weemoedige bariton draagt hier ook een steentje aan bij.

Murry, die reeds lovende woorden ontving van vooraanstaande dagbladen en muziektijdschrijften als Mojo, Uncut en The Guardian, is een fascinerende artiest, die diepgravendheid en schoonheid als geen ander weet te combineren. Op het langverwachte”The Stars Are God’s Bullet Holes” creëert hij momenten met emotionele verhalen, die gebaseerd zijn op zijn levenservaringen zonder dat het daarbij ontbreekt aan humor en speelsheid.De, door acteur Aidan Gillen (Game Of Thrones) geregisseerde video bij het openingsnummer Oscar Wilde weerspiegelt dit op fraaie wijze.

Opvallend voor mij persoonlijk is Johns intrigerende eigen draai aan het iconische nummer Ordinary World van het pseudo blitse jaren tachtig bandje Duran Duran. Het is mooi om te horen hoe hij de huiveringwekkende sfeer van zijn eigen werk overeind heeft weten te houden. Het hele album is niet geschikt voor de doorsnee wereld. Muziek om er eens diep in te duiken en jezelf in onder te dompelen.

www.johnmurry.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.