RSS

Cedric Burnside – I Be Trying

Cedric Burnside - I Be Trying | Blues Magazine

Ik oefen, leer nog steeds en wil zo goed mogelijk zijn, zingt de 42-jarige Cedric Burnside op ontspannende wijze in het gelijknamige titelnummer I Be Trying. De trotse vader van drie dochters die net als pappie, zowel gitaar als drums spelen, demonstreert een rauwe, emotionele, oprechte, meeslepende en eigentijdse kijk op het Mississippi Hill Country blues genre. Dat komt tot uiting op zijn dertien nummers tellende nieuwe wapenfeit, dat is geproduceerd door Boo Mitchell (North Mississippi Allstars) en vastgelegd in de Royal Studios te Memphis. Doordrenkt met de geschiedenis van de blues en het muzikale erfgoed van zijn legendarische opa (R.L. Burnside), die door zijn aderen stroomt. Voorzien van een frisse en moderne uitstraling.

Met “I Be Trying” toont Cedric Burnside dat hij een van de interessantste bluesmannen van het moment is met een gevarieerde en ritmische stijl, die een groot aantal muziekliefhebbers zal bekoren. Hij verlegt net genoeg grenzen om de vaak onheilspellende, moerassig klinkende riffs beter verteerbaar te maken voor een groter publiek. De intensiteit van dat alles is gigantisch en weet te biologeren.

Ongetwijfeld is “I Be Trying” een van de betere producties van dit jaar, gezien de kwaliteit en het talent van de Amerikaanse muzikant. In zijn emotionele, soulvolle strot, de nuance in zijn gitaarspel en het respect voor zijn wortels totdat hij deze wereld verlaat.

www.cedricburnside.net

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.