RSS

Benjamin Jayne – Theater

Theater | Benjamin Jayne

Ik laat mij altijd graag verrassen. Zo ontving ik laatst een album in mijn digitale postbus van Benjamin Jayne . Een naam waar ik niet eerder van had gehoord voordat ik “Theater” gedownload en gebrand op cd in mijn speler legde. Toch is dit het tweede wapenfeit van het samenwerkingsproject van broer en zus Benjamin en Amanda Write. Naast hun lange muzikale geschiedenis werkt hij als psychiatrisch verpleegkundige in het Amerikaanse Staatje Vermont en zij als leerkracht Engels en Spaans in Barcelona.

Achter “Theater” schuilt het verhaal van familiaal verlangen, creatieve vastberadenheid en onnavolgbare verbondenheid. Een albumtitel die refereert aan het politieke theater en spektakel in Amerika en de ziekmakende ontkenning rondom de klimaatcrisis.

“Theater” klinkt aangenaam voor de muziekliefhebbers van een fijne donkere rand. Persoonlijke liedjes met een melancholische inslag en een psychedelische indie-benadering. Benjamin was verantwoordelijk voor de basistracks en zang. Amanda voegde op afstand haar bijdragen (zang, piano, klokkenspel) aan toe. De bariton van Benjamin zorgt voor de gevoelige snaar, waarbij de herfstbladeren prompt uit zijn strot lijken te vallen. De goed gedoseerde instrumentaties stralen een tijdloze elegantie uit, waardoor een intense en boeiende luisterervaring ontstaat.

www.benjaminjayne.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.