RSS

Captain Rico and the Ghost Band – The Forgotten Memory Of The Beaches

The Forgotten Memory Of The Beaches, Captain Rico & The Ghost Band |  3760294891902 | LP - bookspot.nl

De instrumentale surfmuziek van het Franse drietal Captain Rico & The Ghost Band verwijst naar een stroming, die eind jaren vijfitg in Californië ontstond en tussen 1961 en 1964 behoorlijk populair was. De soundtrack bij Tarantino’s filmklassieker Pulp Fiction zorgde in 1994 voor een hernieuwde liefde voor het surfgenre.

Overweldigende, rauwe energie, sprankelend gitaarspel en veel galm eisen de hoofdrol op het album “The Forgotten Memory Of The Beaches”. Verslavend en steengoed met soms een eigen draai. De waardige erfgenamen zorgen voor een geschenk uit de hemel. Het afgelopen jaar reeds digitaal verkrijgbaar en nu dan eindelijk ook op cd en vinyl met een hoesontwerp dat lijkt te dateren uit de tijd (jaren tachtig) van de Commodore 64.

Ruim drie kwartier nemen de drie heren van Captain Rico and the Ghost Band je mee naar de magie en de tijdgeest van toen. Lekker ongecompliceerd en vooral dissonant met epische en hypnotiserende riffs. Krachtig en ingenieus met passie voor het surfcultuur. Je weet wel, Link Wray, The Surfaris, The Ventures en erg veel Dick Dale. Een plaat met een verrassende aantrekkingskracht. Boeiend van begin tot het eind. En wie zit er nou op zanglijntjes te wachten wanneer de muziek op zich al zo enerverend is?

https://www.facebook.com/cptricoandtheghostband

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.