RSS

Pale Lips – After Dark / Watts – Shady Rock & Rollers

Pale Lips - After Dark - CD – Rough Trade

Rum Bar Records is door de jaren heen een goede leverancier gebleken van rock n rol, powerpop en garagepunk. Zet je maar eens goed schrap voor het nieuwe werk van de formaties Watts en Pale Lips, die onlangs op het onafhankelijke label van Lou Mansdorf zijn verschenen.  

Ik heb niet de indruk dat deze bandjes erg veel aandacht hebben gekregen van de vaderlandse pers. Dat is geheel onterecht, want wat Pale Lips en Watts je serveert klinkt hartstikke geinig. Opbeurende lawaaiplaatjes vol energie en geschikt voor pittige danssessies in je kelder, woon- of slaapkamer, keuken, balkon of achtertuin.

Ik heb de cd, waarop ik de via Lou verkregen digitale downloads heb gebrand (kan gemakkelijk op 1 schijfje) in mijn cd-wisselaar gestoken en het is een brok magie wat er uit mijn speakerboxen schalt. Opstaan en uit je panty gaan op onweerstaanbare deuntjes.

Pale Lips, het vier-koppige damesgezelschap uit het Canadese Montreal, bijt het spits af met “After Dark”. Een album dat aanvankelijk op de markt kwam via obscure labeltjes. Uiteindelijk was het Mansdorfs Rum Bar Records die het plaatje omarmde. In iets meer dan een half uur hoor je mega aanstekelijke liedjes in The Ramones stijl. Drie of vier akkoorden, uptempo rockbeats en enkele gitaarlicks die je aan Chuck Berry doen denken. Gewoonweg glorieus en meeneuriebaar met tijdloze liedjes over weerwolven, heksen, geesten en bijen. Ouderwetse rock ‘n roll elementen met een opwindend powerpop geluid en een flinke hoeveelheid aan wooh´s, aah´s en zelfs wat sha-la-la’s. Deze liedjes blijven in je brein plakken, zoals een suikerspin dat doet aan je vingers.

Ik neem even de tijd om op adem te komen. Ik pauzeer de cd en neem een flink aantal sloten koffie. Ik heb het nodig want ook het volgende bandje – Watts uit Boston – weet van geen ophouden. En ja, de band heeft zich vernoemd naar Charlie Watts.

Het adrenaline verhogende “Shady Rock & Rollers” is een plaat, die schaamteloos klinkt in de traditie van bands als Cheap Trick, Kiss, Mott The Hoople (lees: Ian Hunter) en Aerosmith waar zelfs chagrijnige zeurpieten vrolijk gestemd van raken. Een heerlijk rock pareltje met enorm meeslepende popmelodieën en een zanger met een aangename schuurpapieren strot. Een van de beste retrobands waarvan de meeste mensen buiten hun thuisbasis nog nooit van hebben gehoord. Mis deze plaat niet!

https://palelips.bandcamp.com/music

https://www.facebook.com/wattsrock

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.