RSS

Hiss Golden Messenger – Quietly Blowing It

Quietly Blowing It

M.C. Taylor geld voor mij jarenlang als een muzikant bij wie je altijd goed zit: elke plaat is van niveau, elk liedje getuigt van groot vakmanschap. Hij heeft een uitstekende neus voor wat de americana-liefhebber graag wil horen met subtiele hints naar soul, classic rock, country en gospelmuziek.

Verwonderlijk was dan ook de hier en daar spannende accent verschuivingen op zijn voorganger “Terms of Surrender”. Het jaar voorafgaand aan die plaat kreeg zijn vader een hartaanval en de medicijnen tegen zijn depressie hielpen nauwelijks. Voorbij was het doelgerichte optimisme, zijn geloof in de goedheid in de mens. Onheilspellende onweerswolken pakten zich samen op ieder nummer. Het geluid van een man die dicht bij de rand van de afgrond stond. Hij had kunnen zwijgen maar Taylor schreef het van zich af op “Terms Of Surrender”.

Bijna twee jaar later klinkt de nieuwste worp van M.C. Taylors’ Hiss Golden Messenger als vanouds. Degelijk en verzorgd als altijd in een aanstekelijke feelgood sfeer. Het begin van een nieuwe fase voor Taylor waar de hoop weer gloort aan de horizon. En alles in een kalmerend ritme met een troostvolle werking. Hoewel het muzikaal misschien niet grensverleggend is, geeft “Quietly Blowing It” mij zeker een goed gevoel. Herkenbaar en gelaagd in zijn muzikaliteit.

www.hissgoldenmessenger.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment