RSS

Vanessa Peters – Modern Age

Modern Age | Vanessa Peters

Eigenlijk was er een ander album aan de beurt om besproken te worden. Maar soms is er muziek die voorgaat. Want de in Italië geresideerde Texaanse Vanessa Peters heeft een nieuw album, toert met haar band momenteel door ons land en Duitsland en dat hoort niet geruisloos voorbij te gaan, vind ik.

Haar albums lopen uiteen van indie-pop en alt-country tot experimentele folk en jaren zeventig singer songwriter muziek. Door introspectieve teksten met onweerstaanbare melodieën te verweven brengt Peters al meer dan een decennium album na album uit met veelgeprezen pareltjes. 

Op haar nieuwste wapenfeit gooit de Amerikaanse veertiger een keertje haar haren goed los. “Modern Age” valt dan ook in de categorie traditonele rock en pop, die zij met haar band in vier steden in Europa heeft opgenomen. Krachtig, speels, intens en soms ook met een gevoelig randje. En dat resulteert in een album met ijzersterke en solide liedjes, waarop ze verwoord wat ze denkt. Het feit dat ze dat met finesse doet, maakt “Modern Age” zo speciaal.

Na zo’n zwaar jaar besloten wij om een ​​heel leuke plaat te maken, omdat wij het gevoel hadden dat de wereld meer energie en minder verdriet nodig had. We wilden een heerlijk zomers plaatje maken waar je in de auto naar kon luisteren. Met de ramen dicht en het volume helemaal open, vertelde Peters onlangs aan Miriam Cadoni van de Italiaanse Femme Metal Webzine.

25-09: Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
26-09: EEF, Noord Beveland
23-10: Ramblin’ Roots Festival, Utrecht

www.vanessapeters.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment