RSS

Robert Jon & The Wreck – Shine A Light On Me Brother

Robert Jon & The Wreck - Shine a Light on Me Brother | Roots | Written in  Music

Creativiteit te over bij het Californische vijftal, dat tien jaar geleden is opgericht. Bijna geen jaar zonder een nieuwe plaat van Robert Jon & The Wreck.

Bij de gelijknamige opener Shine A Light On Me Brother is direct duidelijk wat de heren met deze plaat ons brengt. Vrolijke rhythm & blues en soulvolle stampers met blazers, gospelinvloeden – mede met dank aan de zangeressen Mahalia Barnes, Juanita Tippins en Prinnie Stevens die de show stelen -, gelikte hooks en refreinen en een zeer hoog meezing karakter. Dat gaat ze goed af.

Misschien soms wel té goed, waarbij de indruk wordt gewekt dat radiovriendelijkheid het belangrijkste criterium is. Daarmee zeg ik niet dat dit een mindere plaat is van het Amerikaanse kwintet. Het is hoe het bij mij overkomt. Wat mij opvalt is dat het over het algemeen in de uitwerking veelal ontbreekt aan inventiviteit en de verrassing van het eerdere werk met een of meerdere instrumentale jams.

Prima liedjes hoor, maar als geheel voor mij vaak teveel van hetzelfde met het afsluitende (heaaaaaaaard on the) Radiooooooo als onbetwist klapstuk. Opbeurende feelgood muziek op zijn best, dat wel. Gelukkig is meezingen in de zaal weer toegestaan.

30-09: Victorie, Alkmaar
01-10: Groene Engel, Oss
03-10: Nix Podium, Enschede

www.robertjonandthewreck.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment