RSS

Jozef van Wissem/Sqürl – Only Lovers Left Alive

Squrl & Jozef Van Wissem - Only Lovers left Alive (OST) [CD], Konkurrent

“Only Lovers Left Alive” is de soundtrack voor de veelgeprezen gelijknamige film uit 2014 van Jim Jarmush, met Tom Hiddleston en Tilda Swinton in de hoofdrollen. De film gaat over twee verliefde vampieren Adam en Eve, die elkaar na een lange tijd weer zien.

De muzikale samenwerking tussen de rockband SQÜRL en de in Maastrickt geboren en in New York woonachtige toonaangevende componist en luitspeler Jozef Van Wissem met onder meer een vocale gastrol voor Madeline Folline leverde indertijd een grammy award op voor de beste filmsoundtrack van dat jaar. Opvallend is de connectie tussen de componist en de hoofdrolspeler uit de film, die beiden de luit bespelen.

Op verzoek van talloze muziekliefhebbers, fans en critici is deze bloederig goede soundtrack door het label Sacred Bones opnieuw uitgebracht, omdat het fysieke product al jaren niet meer verkrijgbaar was. Vanaf het begin van de film tot de laatste scène is de intrigerende renaissance klanken van Van Wissems barokluit en de 12-snarige gitaar feedback van Jim Jarmusch een enorm onderdeel van het verhaal. Alles draait om de herhaling van akkoorden als een vorm van meditatie.

www.jozefvanwissem.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment