RSS

Björn van der Doelen en de Huursoldaten – Na Ons De Zondvloed

Björn van der Doelen Na ons de zondvloed CD - Coast to Coast

Ik ben d’r zo gek op. Die muzikanten, verhalenvertellers en in dit geval een oud voetballer, die schijt heeft aan een platenlabel (Excelsior hebben we het over) die niet reageerde op een emailbericht van Björn van der Doelen. Die dacht alleen maar: Val Maar Kapot, Ik Doe Het Zelf Wel. En zo was de naam van zijn platenlabel geboren, waarop hij zijn eigen muziek sinds een jaar of vier uitbrengt.

Het meest recente wapenfeit “Na Ons De Zondvloed” is Van der Doelens zesde volwaardig album in zijn vijftien jarige muzikale carrière en zijn derde met de begeleidingsband De Huursoldaten. Het schrijven van liedjes kost hem zo te horen minder moeite dan het scoren van doelpunten als voetballer. En hoe kan het ook anders, met een Brabantse tongval. Zijn sporen heeft hij dus wel ruimschoots verdiend en de trouwe aanhang vol warmte omarmd.

Met flink wat tattoos op z’n armen ziet hij eruit als een echte rocker, de werkelijkheid is anders als je naar zijn liedjes luistert.  Soms met flink wat melancholie en een traag parlando en dan weer met uitbundige americana en country. Gelardeerd met autobiografische elementen. Voorop staan Van der Doelens pubertijd en zijn gezin. Z’n mèske’ en drie tieners onder wie de veertienjarige Kootje waarover hij zingt en vertelt op zijn nieuwe plaat. Een getekende versie van het vijftal siert de hoes van “Na Ons De Zondvloed”.

www.bjornvanderdoelen.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment