RSS

The Rubinoos – The CBS Tapes

The CBS Tapes

De Amerikaanse punk, rock en new wave magine New York Rocker noemde het gelijknamige debuut van The Rubinoos in 1977 het beste popalbum van het decennium. Indertijd een vermakelijk bandje met een voorliefde voor vrolijke bubblegum en powerpop muziek met pakkende refreintjes en meerstemmige zangpartijen. In ons land het meest bekend om het nummer Peek-a-Boo, dat in 1978 een aantal weken stond genoteerd in de Veronica’s Tipperade en te gast was bij Ad Vissers Toppop.

Toen de band op 3 november 1976 de CBS Studios in San Francisco binnenwandelden, de dag nadat Jimmy Carter tot president was gekozen, voelden de vier tienerboefjes zich direct thuis. Op zoek naar een beetje plezier om alvast te wennen aan de omgeving waar het naamloze debuut een half jaar later zou worden opgenomen.

“The CBS Tapes” biedt een band met jonge, onverschrokken schoffies, die zonder zorgen hun muzikale maagdelijkheid verliest. Een krap half uur lang eert The Rubinoos op ongegeneerde rauwe en uitbundige wijze hun helden onder wie The Beatles, The Ventures, The Meters, King Curtis en Jonathan Richman & The Modern Lovers. Lekker losjes gebracht met de nodige humor, wat vandaag de dag nog net zo geweldig klinkt als 45 jaar geleden.

www.therubinoos.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment