RSS

Eric DeVries – Song & Dance Man /Matthews Baartmans Conspiracy – Distant Chatter

Recensie: Eric Devries – Song & Dance Man I Bluestown Music
The Matthews Baartmans Conspiracy – Distant Chatter - .: Maxazine :.

Soms vind ik het onbegrijpelijk dat een groot aantal muzikanten relatief onbekend zijn en ook blijven. Neem nu gevestigde namen onder wie Eric DeVries, BJ Baartmans en de in ons land woonachtige Brit Iain Matthews. Alle drie met een indrukwekkende muzikale cv. Zowel solo als in samenwerking met anderen. En toch zal er maar bij een select groepje muziekliefhebbers een lichtje gaan branden bij het horen van deze vooraanstaande, hardwerkende singer songwriters, die net als bijna iedere muzikant door de coronapandemie zeeen van tijd overhadden.

Onlangs verscheen er dan ook nieuw solowerk van DeVries en sloegen de laatste twee de handen ineen voor het samenwerkingsproject Matthews Baartmans Conspiracy. Beiden in een akoestische setting. De een (Song & Dance Man) met een gevarieerd karakter en een melodieuze ondertoon. Onder meer verhalend over verbroken relaties, drank en depressies. De ander (Distant Chatter) waarbij je je koptelefoon erbij zal pakken, klinkt ingetogen en voortkabbelend in het folkgenre. Het past bij de intieme liedjes die vooral eerlijk, vertrouwd en ontwapend zijn. Overmand door bitterheid over de geestelijke en fysieke effecten van het leven in eenzaamheid.

Zonder de ultieme meerstemmigheid van de heren als Matthews Southern Comfort zijn zowel Song & Dance Man van Eric DeVries als Distant Chatter van de Matthews Baartmans Conspiracy prettig beluisterbaar en kwalitatief sterk.

www.ericdevries.info
www.bjbaartmans.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment