RSS

Black River Delta – Shakin’ (2021)

REVIEW: BLACK RIVER DELTA - SHAKIN' (2021) - Maximum Volume Music

Pats boem. En daar had ik plots een schrijversblokkade te pakken, die bijna een maand duurde. En naar enkele helpende handjes zoek ik niet meer. Dat pakt uiteindelijk toch anders uit dan ik voor ogen heb. Dan wil ook nog het geval dat ik over een album iets laat weten, dat sinds april 2021 op de burelen van het Altcountryforum ligt. En zonder dat ik het wist sluit dit stukje over Black River Delta uitstekend aan bij de recensie van The Cocktail Slippers. Beide bands komen namelijk uit Scandinaviƫ.

Black River Delta is een bluesrockband uit Zweden, waarvan inmiddels drie studioalbums zijn verschenen. En om direct met de deur in huis te vallen: Shakin’ bevalt mij prima, waarop de eeuwenoude blues wordt gecombineerd met stevige rockmuziek. Een briljante verzameling van een werkelijk ongelooflike band. Het doet je denken aan The Black Keys, maar soms ook aan het vroege werk van ZZ TOp.

Dit is een bluesalbum dat uit je auto schalt terwijl je over de snelweg rijdt. Of in mijn geval uit je koptelefoon knettert terwijl ik een stukkie aan het fietsen ben. Shakin is een album dat smeekt om luid in volle zalen gespeeld te worden voor mensen die de band en hun muziek omarmen en meezingen. 

www.blackriverdelta.net

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.