RSS

Susan Cattaneo – All Is Quiet

Susan Cattaneo

All Is Quiet – treffender had Susan Cattaneo volgens mij haar nieuwe album niet kunnen noemen over de lange periode dat de wereldwijde bevolking in sociale isolement verkeerde. Die bedoelde ´stilte´ is een metafoor voor hoe creatief je kan zijn in onzekere tijden. Met dat gegeven in het achterhoofd creëert zij op deze plaat een wereld waar sprankjes hoop gloort aan de horizon en zorgt voor een broodnodige arm om je schouder. Een bemoedigende gedachte die houvast biedt, wat Susan heeft omgezet in kwetsbare en pure muziek met een zijdezacht folkachtig karakter.

When you feel at the end of your rope
Tie a knot and don´t let go
Hold onto Hope

Net als de meeste platen die zijn opgenomen in een periode waar de pandemie voor iedereen roet in het eten gooide is ook All Is Quiet op afstand vastgelegd. Ondersteund door het prachtig gitaarwerk van muzikale talenten onder wie Kevin Barry en Duke Levine.

Wat deze plaat onderscheidt ten opzichte van de ambitieuze en gevarieerde dubbelaar The Hammer & The Heart, die vijf jaar terug bovenaan in de Amerikaanse albumlijst prijkte, is de spaarzame en veelal akoestische benadering. Die rust en verfijning maken wat mij betreft het nieuwe wapenfeit van Susan Cattaneo tot haar mooiste werk uit haar oeuvre.

www.susancattaneo.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment