RSS

Widowspeak – The Jacket

Recensie: Widowspeak - The Jacket (album) | OOR

” Everything is simple ´til it´s not” . De openingswoorden van het nummer “Everything is simple”, dat de betoverende reis van The Jacket weergeeft. De opgevouwen, oude leren jas op de albumhoes van het zesde wapenfeit van het Amerikaanse duo Widowspeak dient als metafoor van de keuzes in je eigen leven. Knap jij uit je jasje van ambitie of past de jas die je draagt niet meer? Alles waar je afscheid van moet of wilt nemen heeft iets waardevols in zich wat je beter niet achter je kunt laten. De vraag is wat wil je behouden.

Wie een liefhebber is van een dromerige, filmische of bezwerende muziek met een hees zuchtende zangeres en slepende, twangy gitaarpatronen moet vooral verder lezen.

Hoewel de atmosferische benadering van Molly Hamilton en Robert Earl Thomas na vijf platen inmiddels bekend moet zijn, houden subtiele veranderingen (piano, fluit, slide-gitaar) de aanpak van het paar fris en stimulerend. Simpel gezegd klinkt The Jacket als een prachtige verzameling van tien nummers, die naadloos in elkaar overlopen. Beetje in de lijn van Cat Power, Cowboy Junkies en Mazzy Star. En daar is niets mis mee. Koptelefoon op en lekker wegzweven.

www.widowspeakforever.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment