RSS

VanWyck – The Epic Tale Of The Stranded Man

Recensie: Vanwyck - The Epic Tale Of A Stranded Man (album) | OOR

Soms komt het gebruik van een alter ego best goed uit. Als je als artiest wil opvallen of als je bijvoorbeeld over een oer-Hollandse naam beschikt (christine Oele). Dan bekt VanWyck wel effe lekkerder, wat meteen ook een eresaluut is aan haar oma (Van Wijck). Wat dan ook weer de naam van het onafhankelijke Maiden Name records verklaart, waarop haar eerdere albums in eigen beheer zijn uitgebracht. De hoop die zij twee jaar geleden in de Volkskrant uitsprak om haar nieuwe plaat op een ‘mooi label’ uit te brengen heeft zij met een deal bij het onvolprezen Excelsior Recordings bewaarheid zien worden.

Veel stijlverschil tussen The Epic Tale Of The Stranded Man en haar achterliggende werk is er niet. Een begrijpelijk keuze want de sfeervolle wijze waarop VanWyck met haar diep, donker, soms klaaglijk en warm stemgeluid jou de aandacht trekt is een traktatie voor je oren.

Het nieuwe album is een intieme, muzikale reis door de magische verbeelding van VanWyck. Samen vertellen de twaalf nummers een wonderbaarlijk verhaal over een man die aanspoelt op een eiland vol eenzaamheid en zich niet herinnert waar hij vandaan komt. Kan hij gered worden, of is zijn einde nabij? Gelukkig komt er een vrouw in beeld. Zal ze hem kunnen redden? Het eerste (The Stranded Man) en het laatste nummer (My Baby Rides A Dark Horse) op het album zijn geschreven vanuit het perspectief van de vrouw. In de andere nummers zitten we in het hoofd van The Stranded Man en volgen we zijn koortsachtige herstel.

15-05: Heerhugowaard, Cool Kunst en Cultuur
20-05: Twisk, Theaterkerk Hemels
22-05: Amsterdam, Meervaart
24-05: Den Bosch, Blue Room Session
04-06: Anderen, Nijend24
17-06: Kortgene, Eindeloos Eiland Festival
10-07: Austerlitz, Beauforthuis
23-07: Alkmaar, Zomer Op Het Plein

www.vanwyck.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment