RSS

Alex Cameron – Oxy Music

Alex Cameron: Oxy Music Album Review | Pitchfork

Het overkomt mij wel vaker dat ik leuke muziek ontdek om er vervolgens achter te komen dat de betreffende artiest onlangs in ons land heeft opgetreden. Zo ontdekte ik laatst de Australische zanger Alex Cameron. Bijna tien jaar actief in het muziekwereldje dus niet echt een vreemde eend in de bijt.

Aangename strot en strak gecomponeerde liedjes komen op zijn meest recente worp Oxy Music voorbij, waarop hij de tijd neemt voor zelfreflectie. Gedwongen, dat wel in een periode dat de wereld in lockdown was, terwijl hij werkte aan zijn nieuwe plaat. De enige mensen die je toen op straat zag waren de junkies.

Er zijn niet veel luisterbeurten voor nodig om de meeste refreintjes in je kop te laten nestelen. Rode draad vormt zijn theatrale zang. Niet altijd even toonvast, maar absoluut niet hinderlijk. Net als bij de vocalen vormen David Bowie en Roxy Music als duidelijke inspiratiebron voor de dromerige en soms avant-gardistische muziekstijl. Vandaar de albumtitel. Ik neurie dan ook zachtjes More Than This mee bij het nummer K-Hole.

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.