RSS

Rolling Blackouts C.F. – Endless Rooms

00029849.jpg

Het is weer raak met een fijn stel muzikanten uit down under. In dit geval gaat het om het vier koppige Rolling Blackouts C.F. uit Melbourne, die sinds hun debuut ep Talk Tight uit 2016 inmiddels de harten van de indierock liefhebber ruimschoots heeft veroverd. Endless Rooms is het derde volwaardige album van de band en wat mij betreft hun beste. Muziek die je doet herinneren aan de ondergrondse periode van bandjes als Go-Betweens, The Chills en Wire, waarmee je ondergetekende kan begraven.

Waar iedereen het er na de lockdown van nam om de vrijheid eens goed te proeven sloten de Aussies zich juist op in een huis nabij de Melbournse bossen, waar het materiaal voor deze plaat vorm kreeg. De meerstemmigheid en de zalige gitaarpopmelodietjes met een zomers sfeertje zijn leidend. De aan het geluid van de band toegevoegde hyperactieve synthesizer en de rurale veldopnames (knetterend vuur, wind, regen en vogels) intrigerend en een welkome afwisseling.

Het zelfgeproduceerde Endless Rooms is een album van een band in ontwikkeling, zonder het vertrouwde recept uit het oog te verliezen.

22-06: Nijmegen, Doornroosje
23-06: Amsterdam, Paradiso

www.rollingblackoutsband.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.